Tervetuloa Villa Sivakkaan

Saat nauttia hiljaisuudesta, puhtaasta ilmasta, yöttömistä öistä sekä revontulista ja näet luultavasti runsaasti poroja. Ennen saapumistasi kerrothan meille saapumisaikasi, jotta voimme valmistaa mökin valmiiksi. Jos vuokraat auton, neliveto vie parhaiten perille.

Muutamia vinkkejä aktiviteeteiksi:

  • Ylläksen sivuilla on ylläpidetty lista palveluntarjoajista.

  • Naapurimme omistama Harriniva järjestää kaikenlaista hauskaa kuten Huskyajelua, moottorikelkkasafareja, vaeltamista yms. Heiltä voit myös vuokrata suksia ja muita varusteita. Jos mainitset, että ole Kronqvistin mökillä, saat luultavasti alennusta.

  • Tsekkaa täältä lisää suosituksia.


Ekologinen elämäntapa

Villa Sivakka pyrkii noudattamaan toiminnassaan ekologista elämäntapaa. Tämä merkitsee sitä, että toivomme, että myös vierailijat ottaisivat huomioon mm. seuraavia näkökulmia:

  • Käytä sähköä säästeliäästi

  • Pyri pitämään pyykin määrä kohtuullisena ja varaa itsellesi mielellään yksi oma kylpypyyhe vierailuasi varten

  • Etuterassilla laatikossa on säiliöt lasi - ja metallijätteelle, jotka tyhjennämme säännöllisesti. Valitettavasti biojätettä ei voida kierrättää, vaan se joudutaan laittamaan sekajätteen joukkoon. Kehitämme tätä edelleen.

  • Käytä polttopuuta säästeliäästi. Tarvitset puuta saunan kiukaan ja vesisäiliön lämmittämiseen sekä mökin takkaan. Takassa ei ole tarpeen pitää tulta koko aikaa, vaan pelti tulee sulkea, kun kaikki puut ovat täysin palaneet (kts. ohjeet). Silloin takka lämmittää miellyttävästi koko tilaa. Vierailuusi kuuluu puut tuotuna ylämökkiin ja saunalle. Lisäpuut ovat vajassa 20 euroa per sininen Ikea-kassi. Jätä puumaksu kirjahyllyssä olevaan mustaan lippaaseen. Älä ota puita ulkona olevista pinoista. Ne ovat kuivaamassa ensi vuotta varten ja saattavat kaatua.


Saapuminen

Mökin osoite on Äkäslompolontie 874 ja koordinaatit ovat 67°47’14’ N 24°5’33’ E. Mökkitiemme yläpäädyssä on pieni valkoinen kyltti, jossa numerot 874. Kun tulet etelästä, mökki on oikealla puolella ja pohjoisesta tullessa vasemmalla. Naapurillamme on punainen lautamökki. Jos saavut hänen pihaasi aja takaisin tielle ja n. 30m etelään meidän mökkitielle.

Avain löytyy pienestä mustasta lokerosta 3m oikealle ulko-ovesta. Saat koodin siihen meiltä, kysy jos emme ole lähettäneet sitä vielä. Älä jaa koodia muiden kanssa.


Ruoka

Suosittelemme käymään ruokakaupassa ennen mökille tuloa. Jos saavut pohjoisesta, voit ostaa ruokaa Muoniosta. Etelästä käsin paras paikka on Jounin Kauppa Äkäslompolossa. Jos ajat Rovaniemen kautta, voit tehdä ostoksia Levillä.

Mökiltä löytyy perustarvikkeet ruoan valmistamiseksi. Kesäisin voit grillata avotulella alamökin edustalla.

Voit myös tilata perinneruokaa (poronkäristys, lohikeitto yms.) naapuriltamme 25 e / hlö. Kysy meiltä lisää.


Asettuminen

Nyt kun olet sisällä, löydät pääavaimen pöydältä. Tämän jälkeen voit laittaa toisen avaimen takaisin mustaan laatikkoon vara-avaimeksi.

Laita jääkaappi päälle (jos se ei ole jo päällä) liittämällä se töpseliin. Löydät ohjeita kaikkiin kodinkoneisiin sinisestä kansiosta. Voit käyttää kaikkea ruokaa mitä mökistä löytyy. Jos lämpötila ulkona on alle -15 astetta on hyvä kytkeä auto sähkötolppaan. Avain löytyy eteisen ikkunanpielestä.

Verkon salasana on 12345678.

Mökistä löytyy vinyylisoitin ja levyjä. Useimmat levyistä on vieraiden tuomia. Jos haluat, voit lahjoittaa oman levysi mökin kokoelmiin seuraavien vieraiden kuunneltavaksi.


Takan lämmittäminen

Takka tuo kivaa tunnelmaa mökkiin. Avaa ensin pääpelti takan päältä. Tämän jälkeen voit vetää sytytyspellin auki takan sivusta. Tämän jälkeen voit tehdä tulen. Kun tuli on syttynyt, sulje sytytyspelti, jolloin lämmin ilma kiertää takan rakenteissa. Kun tuli on syttynyt, voit heittää ison kalikan joka palaa pidempään. Älä jätä sytytyspeltiä auki kun takassa on tuli, koska se voi vaurioittaa hormia.

Muista, ettet sulje pääpeltiä ennen kuin koko tuli ja hiillos on sammunut välttääksesi häkämyrkytyksen vaaran.


Sauna

Sauna lämmitetään mökin puolelta ja sen pitäisi lämmetä 1-1,5 tunnissa. Täytä vesiastiat käyttämällä pihakaivossa olevaa sähköpumppua. Viimeinen saunoja varmistaa että sauna on puhdas ja ripustaa kankaat kuivumaan. Jos on talvi, älä jätä yhtään vettä astioihin (ml. kuuma vesi) sillä ne rikkovat ne jäätyessään. Muista sammuttaa saunan valot.


Lähtö

Varmista, että mökki on yhtä siisti kuin saapuessasi. Voit jättää lakanat ja pyyhkeet paikoilleen, me pesemme ne puolestasi. Laita pääpelti kiinni, irroita jääkaappi seinästä ja varmista, ettei yhtään valoa jää päälle. Voit tyhjentää roskat tien yläpäässä olevaan vihreään jäteastiaan. Keräämme metallit ja lasit laatikkoon keittiön oven ulkopuolella. Muista myös kirjoittaa terveiset vieraskirjaan.

Varmista, että mustassa laatikossa on avain. Voit tämän jälkeen jättää toisen avaimen pöydälle ja lukita molemmat ovet.

Löydät meidät Facebookissa ja Instagramissa sekä hashtagilla #villasivakka.

Jos tarvitset apua, voit viestiä tai soittaa Eeva-Liisalle +358 45 650 5130 tai Juhalle +358 41 466 0309.

Toivotamme sinulle unohtumatonta Lapin reissua!